Вести

ДАН МОЛА ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
У петак, 23. октобра 2020. године, професорка хемије у нашој школи МИРЈАНА ОЦОКОЉИЋ обележила је са ученицима седмог и осмог разреда Дан мола.
 
Дан мола се слави дуже од 20 година, сваког 23. октобра, од 6:02 часова до 18:02 часова.
 
Сам датум и време су одабрани због вредности Авогадровог броја, који приближно износи 6.02x10^23. Oве године наша школа се прикључила обележавању Дана мола и на скроман начин, због тренутне епидемиолошке ситуације, подсетила наше ученике на важност мола у настави хемије. Била је то и лепа прилика да ученици на креативан начин изнесу своја знања о молу, Амедеу Авогадру и Авогадровом броју, кроз припреме постера, плаката са Авогадровим ликом и бројем и других материјала.
 
Сама реч ''мол'' била је инспирација за корелацију са наставом енглеског језика (на енглеском језику, реч ''mole'' у преводу значи ''кртица'') и сарадњу са професорком енглеског језика АНОМ МИЛОЊИЋ. Она је са својим ученицима осмог разреда припремила постер посвећен овом дану на енглеском језиком.
 
У оквиру обележавања Дана мола, ученици су припремили симболичне подсетнике на вредност Авогадровог броја које су делили својим другарима у холу школе.
 
Било је и креативних идеја ученика 7. разреда. Они су овај дан искористили да представе симболе хемијских елемената и лабораторијски прибор и на тај начин промовишу хемију и дан који обележавају хемичари широм света. Надамо се да ће се овај дан, следеће године, обележавати у бољим условима. Ми ћемо наставити да ширимо знања из хемије и да је приближавамо и учинимо занимљивијом свим ученицима.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search