Вести

''КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ'', ДУЊА ЛУКОВИЋ IV/4

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ
 
Крв живот значи! Често изговоримо ову реченицу, а да заправо нисмо ни свесни јачине овог слогана. Живот нас научи много чему.
Наиме, моја сестра Пава је добровољни давалац крви. Била је трећи разред гимназије када је први пут добровољно дала крв. Сећам се да ју је мама прописно изгрдила. Па, зашто није попричала о томе са њом и татом, па зна ли она да јој то може нашкодити и све тако...Пава се правдала да се са њима не би могло договорити, па је зато то учинила на своју иницијативу и уверена је да је урадила праву ствар. Све ово сам посматрала из прикрајка и некако нисам знала којој страни бих се приклонила...
Није прошло много времена, а моја бака је морала на операцију у Чачак. У тамошњој болници један од услова операције био је да се обезбеди крв и обезбеђена је. Дакле, и за моју баку је неко морао да да крв како би јој била пружена помоћ. Све је прошло у најбољем реду и моја бака је опет здрава и весела.
Од тада ја другачије гледам на добровољно давалаштво крви. Сматрам да је моја сестра добра и хумана млада особа, која паметно расуђује и исправно поступа. Моја Пава је мој узор, а свака здрава особа треба да да крв и тако неком спасе живот. Када одрастем, бићу као моја сестра.
Зато, дајмо крв зарад наше боље будућности!
 
ДУЊА ЛУКОВИЋ IV/4
Наставник: ЉИЉАНА ИВАНОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search