Вести

''ОМИЉЕНА ЛИЧНОСТ МОГ ДЕТИЊСТВА'', ИЛИЈА ТЕШИЋ IV4

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
ОМИЉЕНА ЛИЧНОСТ МОГ ДЕТИЊСТВА
 
Омиљена личност мог детињства је моја покојна учитељица Вера. Још од првог дана када је ушла у учионицу, имала је осмех на лицу и умирујући глас којим нам се први пут обратила. Свака њена реч је била одмерена и долазила је тачно из срца.
Учитељица Вера је била особа која је, пре свега, волела децу. Такође, волела је свој позив и могућност да нам пренесе знање. Лекције је предавала сталожено, водећи рачуна да ли је пажљиво слушамо. Када смо покушавали да је слажемо, благо би нас прекорила и посаветовала да то више не радимо. Ако нам нешто није било јасно, пришли бисмо катедри, а она би нам то објаснила. На излетима она је била и учитељица, и водич, и мајка. Бринула је да ли смо понели све потребне ствари, како подносимо путовање.
Када смо добили вест да нас је заувек напустила, имао сам осећај као да део мене више не постоји. Кроз главу су ми пролазила сећања на све лепе тренутке проведене са њом.
Учитељица Вера ће заувек остати у мом срцу.
 
 
ИЛИЈА ТЕШИЋ IV4
Наставник: ЉИЉАНА ИВАНОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search