Вести

''СЛОБОДА ЈЕ СКУПА'', ЛУКА ТОМАШЕВИЋ VII/1

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години
 
СЛОБОДА ЈЕ СКУПА
 
За мене је слобода основно право сваког човека. Она је смисао живота.
Живети значи бити слободан. У друштву коме припадамо често нам се намећу туђа мишљења и ставови. Многи данас мисле да је права слобода могућност да радимо шта год хоћемо, без обзира на последице. По мом мишљењу, слобода је знатно сложенија. Са њом треба пажљиво поступати. Човеку је потребна, пре свега, да би могао да воли, да верује, да се нада и да буде оно што јесте. Слобода је када имамо право да свој живот сами организујемо и да га живимо онако како је за нас најбоље. Често је нисмо свесни. И не знамо колико је скупа, све док је не изгубимо. Она је слична ваздуху – човек дише ваздух не размишљајући о њему, сети га се само онда када га нема довољно и када почиње да се гуши.
Слобода је најскупља реч! А тајна њена лежи у храбрости. Они који нису спремни да се за њу боре, нису је ни вредни. Само слободан човек може бити срећан, јер као што народна пословица каже: ,,Човек без слободе, као риба без воде!”
 
ЛУКА ТОМАШЕВИЋ VII/1
Наставник: СВЕТЛАНА КУЧ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search