Вести

''МОЈЕ ПИСМО КОЈЕ ЋЕ ПРОМЕНИТИ СВЕ!'', ДРАГИЦА МАРКОВИЋ VIII/4

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
МОЈЕ ПИСМО КОЈЕ ЋЕ ПРОМЕНИТИ СВЕ!
 
На овом свету има пуно ствари које би требало променити, ипак оно што би највише требало да променимо јесте загађење. Када то кажем не мислим само на фабрике и на чињеницу да уопште не водимо рачуна о планети на којој живимо већ мислим и на загађеност друштва која је такође све већа и већа.
Сви се рађамо једнаки као сасвим чиста и неискварена бића. Једино што тада знамо јесте да волимо и будемо срећни. Временом крећемо да се мењамо и попримамо особине људи који се налазе око нас биле оне добре или лоше. Када смо тако мали причају нам разне бајке, а ми растемо у уверењу да је живот предиван, да смо сви принчеви и принцезе и да свака прича има срећан крај. У том тренутку верујемо у све што нам говоре док не кренемо да схватамо да живот није баш тако савршен као што су нам причали. Погледамо око себе. Шта видимо? Видимо гомилу људи и деце, исте као ми, како свакодневно умиру од глади, а такође видимо и оне који краду од људи и понекад и убијају да би стигли до новца и живели у ,,раскоши”. Ту су и друштвене мреже на којима видимо милионе ,,савршених” људи због кпјих постајемо анксиозни и несигурни и сваки дан себи бостављамо питање: ,,Да ли сам довољно добар/добра”. Такође ту је и све више насиља међу децом због њихове различитости због које би требало да се осећају поносним, а не да се крију зато што се некоме не допадају. Ту је још пуно ствари о којима бих могла да причам, али овде ћу стати.
Драги моји вршњаци сви ми се водимо тим да то што ћемо ми урадити неће променити ништа, али ако сви ми то кажемо себи у праву смо, ништа се неће променити. Ипак ако сви покушамо да направимо овај свет бољим местом за живот можда и успемо. Тако да да ли сте за да променимо оно што можемо или ћемо цео живот ћутати?
 
ДРАГИЦА МАРКОВИЋ VIII/4
Наставник: СУНЧИЦА БОЈОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search