Вести

ШПАНСКИ ЈЕЗИК У ОКВИРУ ОБОГАЋЕНОГ ЈЕДНОСМЕНСКОГ РАДА У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Шпански свет у мојој школи'' назив је пројеката обогаћеног једносменског рада у Основној школи ,,Милинко Кушић'' који реализује професор шпанског језика и хиспанских књижевности МИЛИЦА ПОПОВИЋ.
 
Шпански језик је други језик у свету по броју говорника који њиме говоре као матерњим језиком а трећи по реду када је коришћење интернета у питању.
 
Захваљујући обогаћеном програму једносменске наставе, ученици који су заинтересовани да науче шпански језик и хиспанску културу могу то учинити у нашој школи.
 
Ученици ће уз помоћ своје професорке шпанског језика - а комбинацијом различитих метода и уз бројне занимљиве аудио и видео записе који прате савремене уџбенике за учење шпанског језика - добити јединствену прилику да у свом родном граду осете дух богате хиспанске фолклорне баштине и књижевности као и да сазнају како и зашто је настала дугорочна социјално-културна слојевитост по којој је Шпанија позната. Који је шпански национални инструмент? Шта су фламенко и ла сиеста? Да ли сте чули за фестивал Томатина? Обиђимо заједно Андалузију - макар виртуелно!
 
Желите ли да чујете како гласи ,,Дон Кихот'' на шпанском језику или зашто је Федерико Гарсија Лорка толико волео зелено? Децо, придружите нам се у овој јединственој хиспанској авантури!
 
¡Bienvenido!
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search