Вести

Светосавска приредба ОШ ,,Милинко Кушић'' Ивањица (27. јануар 2022. године)

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Због немогућности прославе Светог Саве на уобичајени начин одлучили смо да наставимо традицију организовања свечане академије поводом школског празника.
Искористили смо могућност да школску представу снимимо и учинимо је доступном путем сајта и званичне Фејсбук странице школе.
 
 
Живот Светог Саве, од рођења до замонашења, драматизовали смо у више наврата током претходних година. Прошле године, рецимо, усмерили смо пажњу на један од кључних догађаја који је обухватио Савино посредовање приликом измирења брата Стефана Првовенчаног са братом Вуканом. Ове године тема наше представе је Савино путовање у Свету земљу и даривање манастира Хиландара иконом Богородице Тројеручице коју је на том путовању добио у Јерусалиму.
 
Свим колегама и ученицима честитамо школску славу - Светог Саву! Нека нам Свети Сава донесе добро здравље, лепу сарадњу и све што је добро и племенито.
 
Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search