Vesti

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Обавештење за родитеље ученика  осмог разреда

Поштовани родитељи,

На крају основне школе, као и претходних година, биће спроведен завршни испит, а како би ваша деца стекла сертификат о завршеној основној школи и  уписала се  у средње школе. Одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.

У циљу припреме ученика осмог разреда  за завршни испит, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да спроведемо први пробни тест,  а у у складу са тренутним могућностима рада од куће. По нормализовању услова рада, спровешће се и други пробни завршни испит, што значи да ће ваша деца  имати више прилика да провере своје знање.

 

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

 

  1. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
  2. априла 2020. – тест из математике
  3. априла 2020. – комбиновани тест

 

Родитељи ученика који немају техничке могућности да раде онлајн тест 24. априла моћи ће да дођу до школе и преузму штампане тестове, а у складу са мерама безбедности .

 

Онлајн тестирањем  ученицима ће бити омогућена самопроцена знања.

Неопходно је и пожељно да се сви ученици осмог разреда  укључе  у ово тестирање, а у складу са техничким условима којима располажу.

Разговарајте са својом децом и предочите им да ће пробно тестирање пружити прави увид у то шта знају, као и у то   која знања нису усвојили. Тако ћете и ви, и ваша деца, и њихови наставници, имати увид у ниво потребне  даље подршке учењу.

 

Молимо вас да обезбедите услове у којима ће ваша деца самостално решавати тестове.

 

Овај пробни завршни тест реализује се у измењеним условима. Садашње околности су стресне и за вас и за вашу децу, а изолација и социјално дистанцирање пореметили су животе свих нас.

Помозите деци да пронађу позитивне начине да се изборе са ситуацијом. Објасните им зашто треба одговорно да приступе тестирању, уз разумевање за њихове бриге око школе и будућности ( оцене, завршни испит, упис у средњу школу...).

Свесни смо чињенице да је упис у средњу школу значајна прекретница у животу младе особе, као и породице. Не брините, имамо времена да учимо, вежбамо, обнављамо...

Важно нам је да постоји комуникација између вас, родитеља наших ученика, и школе.

Након анализе резултата пробног тестирања, одељењске старешине упознаће вас са свим релевантним подацима и планом даљег рада са вашом децом у склопу припрема за завршни испит.

 

Отворени смо за све предлоге и сугестије у вези даље подршке учењу ваше деце.

 

Срдачно,

 

ДЕЈАН КОМАТИНА, директор школе

 

 

 

Pretraga

Poslednje vesti

O školi

Škola ,,Milinko Kušić“ nastavlja tradiciju osnovne škole iz Ivanjice, otvorene 1834. godine i osnovne škole Šume, otvorene 1927. godine. Rešenjem iz 1955. godine ove dve škole spojene su u jednu školu u osmogodišnjem trajanju.Ubrzo zatim ova škola dobija današnje ime, odnosno ime narodnog heroja Milinka Kušića.

Poslednje vesti

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana. Designed By Media Shop

Search