Вести

Обавештење за ученике осмог разреда

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Обавештење за ученике  осмог разреда

 

Драги ученици,

На крају основне школе, као и претходних година, биће спроведен завршни испит . Циљ завршног испита  је да стекнете сертификат о завршеној основној школи и да вам се омогући упис у средње школе.

Одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.

 

У циљу ваше припреме за завршни испит, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку да спроведемо први пробни тест,  а у у складу са тренутним могућностима рада од куће.

 

Онлајн тестирањем  биће вам омогућена самопроцена знања.

https://zuov.gov.rs/onlajn-samoprocena-znanja-malih-maturanata/

 

Основна сврха овог тестирања је да стекнете увид у то да ли сте напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посветите одређеним областима у оквиру појединих предмета.

 

Неопходно је и пожељно да се сви укључите  у ово тестирање, а у складу са техничким условима којима располажете.

Активним учешћем у онлајн пробном тестирању  имате прилику да добијете  правовремену објективну повратну информацију о свом постигнућу, а која ће вам  послужити  као смерница за даље учење и припрема за завршни испит.

 

Резултати пробног теста се неће оцењивати.

 

Самостално решавајте тестове, без обзира на крајњи резултат, јер ћете једино тако имати прави увид у своје знање. То ће вам  послужити за даље планирање учења, а уједно обезбедити и реалнија очекивања од завршног испита.

 

Након завршеног тестирања, добићете  резултате. У односу на резултате пробног завршног испита, моћи ћете, по потреби, додатну пажњу да посветите одређеним областима у оквиру појединих предмета.

 

Предметни наставници ће, путем успостављених канала комуникације са вама, сазнати које сте области  савладали и шта вам представља тешкоћу, да би планирали даљи рад и подршку коју треба да вам пруже учењем на даљину.

 

По нормализовању услова рада, спровешће се и други пробни завршни испит, што значи да ћете имати више прилика да проверите своје знање.

 

Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs. Платформи ћете приступати користећи исте налоге које сте користили за потребе приступа платформи Microsoft Teams.

На располагању вам је  демо верзија теста "Упознај окружење за самопроцену знања",  који треба да вам послужи  да се на време, пре тестирања, упознате са платформом. 

Од 14. априла 2020. године моћи ћете да приступите платформи како бисте проверили приступне параметре, упозали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест.

Демо тест ће имати четири питања како бисте имали прилику да видите  какав тип питања вас  чека на тесту и моћи ћете да се упознате са начином решавања.

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

 

  1. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
  2. априла 2020. – тест из математике
  3. априла 2020. – комбиновани тест

 

Сваки тест  биће вам  доступан 12 сати (од 8.00h до 20.00h), како бисте могли да му приступите у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

 

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који вам  је проследио одељењски старешина, приступате решавању тестова. На почетку сваког теста бираћете језик на којем ћете радити тест.

 

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад.

На почетку теста,  добићете обавештење о дужини трајања тестирања.

 

Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а свако од вас  ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

 

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

 

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест школи ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, 24. априла, како бисмо их одштампали и проследили родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања.

Радите самостално, пажљиво и будите одговорни, да бисте видели како стојите са знањем.

Имамо времена испред себе да учимо, обнављамо...

Сврха је да проверите своје знање и да утврдимо  шта сте раније научили и шта сте сада, у  околностима наставе на даљину, усвојили од градива, да бисмо  реализовали даљу подршку учењу.

Срдачно,

       Директор школе

     Стручни сарадници

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search