Издвојена одељења

01

Издвојено одељење у Буковици

Школска зграда у Буковици се налази у истоименом насељу (тел. 032  / 641  - 354), саграђена је 1947. године. Грађена је од чвстог материјала. У приземном делу су четири учионице, наставничка канцеларија и стан. На спрату су два стана за наставнике. У сутерену су подрумске просторије за смештај огрева. У школском дворишту је и монтажна зграда у којој је кухиња са трпезаријом. Kако је ова зграда доста стара и веома дотрајала, а не постоји могућност адаптације, то је потребно што пре и кухињу и трпезарију изместити у адекватан простор. Урађена је препокривка школе, фасада на школи, окречене су учионице и стављен је ламинат у једној учионици. У целој згради грејање је још увек на чврсто гориво (пећ - бубњаре - на дрва), па је ради рационализације и адекватнијег грејања потребна реконструкција грејања у целом објекту.

Школске зграде су смештене у ограђеном травнатом дворишту у коме има доста простора за одржавање часова физичког васпитања као и за друге ваннаставне активности.

02

Издвојено одељење у Рашчићима

Школска зграда се налази у селу Рашчићи (тел. 032 / 651 - 782) на петом километру пута од Ивањице према Гучи. Саграђена је 1950. године. Грађена је од чврстог материјала. Зграда је приземна и у њој се налазе две учионице са мокрим чвором, наставничком канцеларијом, трпезаријом, кухињом и просторијом за предшколце. У другом делу зграде је школски стан. Зграда се налази у ограђеном школском дворишту у коме је асвалтни кошаркашки терен који је пре годину дана реновиран.

И у овој школској згради проблем су превисоки плафони, дотрајали подови и грејање које је још увек на пећи на чврсто гориво. Посебно је у свакој просторији.

01

Издвојено одељење у Лиси

Школска зграда се налази у селу Лиса (тел. 032 / 670 - 133) и удаљена је од матичне школе 10 километара. Саграђена је 1929. године. Грађена је од чврстог материјала. Зграда је приземна и у њој се налазе две учионице са мокрим чвором, кухињом, део ходника се користи као трпезарија. У другом делу зграде је школски стан. Зграда се налази у ограђеном школском дворишту у коме је асфалтни кошаркашки терен.

И у овој школској згради проблем су превисоки плафони и грејање које је још увек на пећи на чврсто гориво.У протеклом периоду урађени су ламинантни подови у учионицама, а у плану је препокривање школске зграде.

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search