Nastava

Škola zadovoljava tehničke kriterijume za normalno održavanje nastave.

Školu pohađa 1050 učenika različitog nacionalnog, intelektualnog i socijalnog statusa, raspoređenih u 45 odeljenja redovne nastave i jedno odeljenje sa 8 učenika za decu lako ometenu u razvoju. Za sada postoje optimalni prostorni uslovi za odvijanje nastave u jednoj, prepodnevnoj smeni, u kabinetima opšte i specijalizovane namene za rad u predmetnoj nastavi.

01

Biblioteka

Škola poseduje biblioteku sa 20555 knjiga i ovaj broj knjiga se redovno uvećava i obnavlja. Knjige su adekvatno smeštene, a u okviru biblioteke se nalazi i prostor za čitanje.

04

Sportski tereni

U dvorištu škole nalaze se dva terena za košarku, jedan za rukomet, dva za odbojku i teren za mali fudbal sa veštačkom travom. Propisno su obeleženi i opremljeni neophodnom opremom.

02

Informatika

U dva kabineta za informatiku nalazi se 1 + 12 i 1 + 14 računara koji su umreženi sa ISDN i ADSL Internet priključkom.

05

Bezbednost

Školsko dvorište kao i sportski tereni su ograđeni kako bi realizacija nastave fizičkog vaspitanja i opšti boravak dece u školi bio bezbedan.

03

Fiskultura

Škola poseduje i fiskuturnu salu koja ima adekvatne prateće prostorije kao i teren za odbojku i košarku sa spravama za gimnastiku.

06

Produženi boravak

Učionica prvog razreda se koristi kao učionica za učenike u produženom boravku. Ovi učenici koriste i fiskulturnu salu, biblioteku, informatički kabinet kao i sportske terene u školskom dvorištu.

Pregled školskog prostora i njegova namena

O školi

Škola ,,Milinko Kušić“ nastavlja tradiciju osnovne škole iz Ivanjice, otvorene 1834. godine i osnovne škole Šume, otvorene 1927. godine. Rešenjem iz 1955. godine ove dve škole spojene su u jednu školu u osmogodišnjem trajanju.Ubrzo zatim ova škola dobija današnje ime, odnosno ime narodnog heroja Milinka Kušića.

Poslednje vesti

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana. Designed By Media Shop

Search