Biblioteka

Kadar i radno vreme

Poslove u biblioteci obavljaju sedam radnika sa određenim procentom radnog vremena. Rad je organizovan svakodnevno od 8.00 do 14.00 časova.

01

Uslovi rada

Prostor i oprema-Školska biblioteka i ove godine funkcioniše u istom prostoru kao i ranije. Poseduje izdvojeni deo za bibliotekare, prostor za smeštaj knjiga i čitaonicu ( koja se i ove godine nalazi u prostoru za smeštaj knjiga, jer se prostor, koji je ranije služio kao čitaonica, i dalje se koristi kao učionica za mlađe razrede).

Biblioteka poseduje dva računara.

02

Fond biblioteke

Osnovni ogranak školske biblioteke ove godine broji 20555 knjiga. Odlukom Školskog odbora od 17.02.2010.godine pri školskoj biblioteci zasnovao se odeljak Spomen-biblioteka „Veljko Ćurčić“. Odeljak je formiran po želji porodice Ćurčić iz Ivanjice, Anice i Miroljuba, koji su veliki darodavci biblioteke. Ovaj poklon knjiga sadrži raznovrsnu dečiju literaturu, van obaveznog školskog programa i ima za svrhu da obogati knjižni fond školske biblioteke i trajno sačuva uspomenu na našeg učenika Veljka Ćurčića.

03

Vaspitno-obrazovna delatnost

Od 01.09.2012. biblioteka vrši iznajmljivanje knjiga učenicima i nastavnom osoblju. Omogućuje realizaciju plana i programa iz srpskog jezika i drugih nastavnih predmeta u skladu sa svojim mogućnostima. Omogućen je rad sa literaturom koja se ne iznosi iz biblioteke. Dnevna poseta biblioteke kreće se između 60 i 80 individualnih poseta .

Rad biblioteke organizovan  je u skladu sa bibliotekarskim propisima. Vodi se sva obavezna dokumentacija, s tim što se, pored opšte inventarne knjige, vodi i posebna inventarna knjiga za Spomen biblioteku „ Veljko Ćurčić“.

U biblioteci se održava bibliotečka i kulturno zabavna sekcija.

O školi

Škola ,,Milinko Kušić“ nastavlja tradiciju osnovne škole iz Ivanjice, otvorene 1834. godine i osnovne škole Šume, otvorene 1927. godine. Rešenjem iz 1955. godine ove dve škole spojene su u jednu školu u osmogodišnjem trajanju.Ubrzo zatim ova škola dobija današnje ime, odnosno ime narodnog heroja Milinka Kušića.

Poslednje vesti

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana. Designed By Media Shop

Search