УПИС ПРВАКА ОД 1. АПРИЛА ДО 31. МАЈА 2024. ГОДИНЕ

Поштовани родитељи,

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред ОШ „Милинко Кушић“, односно ТЕСТИРАЊЕ ДЕЦЕ, за школску 2024/2025. годину обавити у периоду од 1. априла 2024. до 31. маја 2024. године.

Педагог и психолог ће извршити тестирање ученика у заказаном термину применом стандардизованих поступака и инструмената.

Према члану 18, Закона о основама система обарзовања и васпитања ( Сл.гласник РС бр. 88/17,129/21): У први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам година. У први разред може се уписати и дете које има од шест до шест и по година, након провере спремности за полазак у школу. Ако дете старије од седам и по година због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред, на основу претходне провере знања.

Родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем на еУправа (https://euprava.gov.rs) да закажу термин за упис и тестирање детета покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета. Да би се пријавили на портал, потребно је да се родитељи региструју на Порталу,а ко већнемају креиран налог. Покренути услугу на Порталу, еЗаказивање термина. Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да у наредних 14 дана закажете нови термин за тестирање детета.

Уколико родитељи нису у могућности да закажу термин електронским путем, имају могућност да позову овлашћено лице школе које ће у име родитеља заказати термин за тестирање кроз апликацију.

Школа, у складу са својим просторним и кадровским могућностима, може да упише дете са подручја друге школе, на захтев родитеља. Захтев за упис у први разред детета које не припада територији школе подноси се секретару школе до 1. фебруара 2024. године.

Након завршетка тестирања добићете информације о даљим активностима уписа.

За свако питање или недоумицу у вези са тестирањем за полазак у први разред и активностима уписа, стојимо Вам на располагању, сваког радног дана од 8 до 13 часова.

Радујемо се сарадњи!

С поштовањем,

Педагог, Верица Бешевић

Психолог, Милка Караклајић