Вести

Другонаграђени рад на литерарном конкурсу ,,Светосавље“ (млађи разреди)

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Свети Сава ћирилицом пише
 
Ученик: РАСТКО МИЋИЋ, IV/4
Наставник: ЉИЉАНА ИВАНОВИЋ
 
Један од најлепших датума, у току школске године је 27. јануар. Долазак школске славе, у мени буди радост и срећу.
 
Зовем се Растко, баш као и Свети Сава. Много сам поносан на своје име. Захвалан сам својим родитељима на њему. Обично ми кажу: “Имаш најлепше мушко име”! То је име које се ћирилицом пише. Носити име Светог Саве, значи да треба следити његове речи и дела. Трудим се да будем добар ђак, да вредно учим и радим. Оно што волим и што сам научио је да поштујем наше писмо ћирилицу, да се њоме поносим и потписујем, где год да сам. “Поштуј нашу Србију, наше православље и нашу ћирилицу”, највише ми говори тата. Причати о својој земљи и њеним великанима, посебно ме радује. Волим да читам о нашим историјским личностима, а посебно о лози Немањића. Лик Светог Саве сија у сваком нашем делу. Његова памет, племенитост, скромност, хуманост, поштење су особине које би требало да има свако од нас. Свети Сава нас је научио, да треба да следимо своје снове, да их остварујемо. Научио нас је да не треба хрлити ка богатству, да нас оно може уништити. Најважније је да смо богати у срцу и души. Битно је да помажемо другима и да волимо људе око себе. То је пут Светог Саве. У његовој скромности, треба да пронађемо и своју скромност. У његовој хуманости, да нађемо пут, којим ћемо помоћи другима.
 
Имам десет година и своје снове. Родитељи ми помажу да их остварим. Једно је сигурно, и ако успем у њима, своје име и презиме написаћу увек ћирилицом, јер и Свети Сава ћирилицом пише.

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search