Вести

''МОЈА БИОГРАФИЈА'', ЈOВАНА ДАНИЛОВИЋ VI/5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
МОЈА БИОГРАФИЈА
 
Моје рођење је, колико знам и како су ми говорили, било много забавно. Рођена сам 23. 1. 2009. године. Доктори су одмах рекли да ћу бити врло висока.
Од дана када сам дошла на овај свет сви су ме заволели. Ко год би ме видео, уштинуо би ме за буцмасте обрашчиће. Моје друштво из комшилука било је стално поред мене. Нема дана када се не бисмо играли. По цео дан бисмо испробавали нове ствари.
Прве дане у вртићу провела сам плачући. Никако нисам хтела да идем у вртић све док нисам видела шта све има у њему. Касније сам једва чекала да идем, да се играм и учим нешто ново. Ипак, када би нам васпитачица задала нешто за домаћи задатак, ја бих се вратила кући сузних очију јер нисам могла да се сетим шта треба да урадим.
Прво што сам научила да нацртам била је кућица. Без врата, без крова, без прозора, без оџака, само је имала једну страну. Затим сам почињала да цртам некакве измишљене предмете. Полако смо почињали да пишемо слова. Најтеже ми је било да напишем ж. Васпитачица ми је на све могуће начине објашњавала како се оно пише, али није вредело. Научила сам свако друго слово, али ж никако. Такође, црна боја ми није задала ништа мање мука. На питање зашто не знам да покажем црну боју, говорила сам да је то због тога што немам такав лак за нокте. Много сам волела да узмем мамине лакове, да се сакријем и уместо да налакирам само нокте, лакирала сам целе прсте, постељину, паркет, луткине ноктиће...
Е, од поласка у први разред нисам имала никаквих проблема. Нисам волела свет око нас, али сам блистала у физичком вапитању. Када би ме неко питао који ми је омиљени предмет, одговарала бих да највише волим велики одмор. Данас не волим историју, а физичко је још увек моја велика љубав.
Како време тече, људи се мењају. Сви смо различити, али сви исписујемо аутобиографије.
 
ЈOВАНА ДАНИЛОВИЋ VI/5
Наставник: АНА РОГОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search