Вести

''ШТА МИ ТО НЕ ДА МИРА'', ЈОВАНА МИЈАТОВИЋ VII/2

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
ШТА МИ ТО НЕ ДА МИРА
 
Када се љутимо на све око себе, када нам више нису интересантне лутке и војници, када желимо да се осамимо и размишљамо, када постоји неко ко нам не да мира, кажу – одрастамо.
Пролазе године, тако тихо и неприметно, а ми смо све зрелији. Приметила сам да се и са мном нешто чудно дешава. Млађа сестра и брат ме ужасно нервирају, родитељи су постали досадни са својим причама. Волела бих да некако могу да побегнем из овог лудог света и мислим на дечака због ког сам погрешила задатак из српског језика. Наставница се слатко насмејала.
Пошто смо старији и зрелији, полако схватамо шта значи љубав. Ову врло необичну ствар свако доживљава на свој начин. Али, оног дана кад сам га угледала, створила се љубав каква пре није постојала. Од тог тренутка сваки пут када га видим почнем да муцам, језик ми откаже и имам врло чудан осећај у стомаку. Волела бих да ме родитељи некада схвате ако не излазим из собе по цео дан или када из беса залупим врата. Једноставно, свиђа ми се ово лудило у ком сам се обрела. Тата би ми само рекао: „Луде године!“ Једино што желим је да самујем и целу главу и душу испуним тим чудним створом који ми не да мира.
„Нешто ме мучи,
а мама каже:
још си ти балава за такве ствари.“
 
ЈОВАНА МИЈАТОВИЋ VII/2
Наставник: АНА РОГОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search