Вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Стручни сарадник - педагог у нашој школи ВЕРИЦА КАПЛАНОВИЋ БЕШЕВИЋ је - заједно са ученицима VI / 3 и VII / 4 разреда - путем креативних радионица обележила 16. новембар - МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ.
 
Ученици су уживали у времену које су провели на радионицама, а знање које су стекли кроз разговор са педагогом и својим одељењским старешинама помоћи ће им у будућности да лакше прихвате разлике и особености других.
 
Подсетимо се, Међународни дан толеранције - који се обележава 16. новембра - установљен је 1996. године од стране чланица Уједињених нација како би се скренула пажња на значај толеранције и како бисмо се подсетили да је поштовање и уважавање разлика услов мира, стабилности и напретка појединца, народа и држава.
 
Толеранција је поштовање, прихватање и уважавање богатства различитости у светским културама, али и у оквирима једног друштва. Снажна воља и спремност да буду прихваћени други, без обзира на устаљена веровања, навике и предрасуде најважнији су услови за постојање толеранције.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search