Вести

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Као и сваке године, и ове је у нашој школи обележен Светски дан деце. Библиотекар Данијела Илић је током претходне недеље организовала културно забавне радионице са ученицима. 20. новембар као Међународни дан детета осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету.
 
Поводом овог датума у библиотеци је постављена изложба сликовница и књига за најмлађе, а ученици првог разреда са својим наставницима групно су посетили билиотеку. Ово је био и одличан повод за упознавање ученика са библиотеком и свим могућностима које она пружа.
 
У сардањи са наставницама продуженог боравка и једносменског рада, Јасмином Драмићанин, Весном Маричић и Наташом Чегањац у библиотеци су организоване радионице. Поред ученичких ликовних радова на тему дечјих права и дужности, ученици су у библиотеци добили припремљене наставне листиће са правима и обавезама уз задатак да илуструју, прочитају и заједно објасне. На једној од радионица са наставницом Јасмином Драмићанин ученици су на врло креативан начин направили дрво другарства. На часовима грађанског васпитања уз сарадњу и подршку наставнице Милене Танасијевић са ученицима петог, седмог и осмог разреда, направљен је пано са правима и дужностима ученика. Након чега су ученици дискутовали о њиховим правима али и дужностима и обавезама. Ученици су успешно сарађивали у предвиђеним активностима.
 
Посебну пажњу усмерили смо на поштовање различитости међу децом, праву на сопствено мишљење и дужностима деце која су данас помало заборављена.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search