Вести

СВЕТСКИ ДАН НАУКЕ ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Светски дан науке се обележава 10. новембра. Овај датум је предложен на Светској научној конференцији у Будимпешти 1999, са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва. Тим поводом Унеско је установио Светски дан науке за мир и развој, који је први пут обележен 2002. године.
 
У Србији је овај дан први пут прослављен 2011. године, на иницијативу Центра за промоцију науке.
 
Дан проналазача је Међународни празник проналазача који се прославља у Европи 9. новембра.
 
У нашој школи је науци и проналазачима посвећен час и припремљенa платформа на Интернету (падлет), где се може видети биографија неких од веома познатих научника али и оних о којима пуно не знамо.
Циљ ове активности је:
 
стварање и јачање вере и наде у сопствене проналазачке идеје и промене, подсећање на велике проналазаче који су побољшали наш свакодневни живот али и позив на заједнички иновативни рад за нашу будућност.
На падлету https://padlet.com/radicastamenic/sq796iakvchzzjkm можете сазнати нешто о Ернесту Радерфорду, Георгу Ому, Џејмс Клерк Максвелу, Чарлсу Гудјиру, Џону Пембертону, Михајлу Пупину, Милутину Миланковићу и Николи Тесли. Страницу су припремили и уредили: Лука Милошевић 84, Ђорђе Вукићевић, 84, Давид Ђурашевић 84, Ленка Мирковић 81, Николина Брадић 82.
У припреми постера, које ових дана можете видети и проучити у холу школе, са биографијом и сликама познатих научника, учествовали су ученици 6-4: Јана Вукашиновић, Емина Јанковић, Ана Маричић, Дуња Луковић, Драгана Оцокољић, Лена Ниџовић и Вања Шулубурић.
 
Ученице 8. разреда: Јована Даниловић, 85, Дајана Драгићевић, 85, Ива Алексић, 82, Тамара Јовановић,82, Марија Кезовић,83 и Наталија Кривокућа, 83 на паноу су приказале живот и дела Алесандро Волте, Николе Тесле, Томаса Едисона, Михајла Пупина, Милутина Миланковића и Михајла Петровића Аласа.
 
Ученице 82, Марина Јовановић и Николина Јеротијевић припремиле су пано о Николи Тесли.
 
Ову активност су организовали и пратили наставници: Радица Радишић, Данијела Грујовић, Милка Поледица, Бојана Алексић и Мирјана Оцокољић.
 
 
 
 
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search

?>