Вести

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ (20. НОВЕМБАР) ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Као и сваке године, и ове је у нашој школи обележен Светски дан деце 20. новембра.
 
Библиотекар ДАНИЈЕЛА ИЛИЋ је током претходне недеље организовала културно-забавне радионице са ученицима.
 
Међународни дан детета осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом. Поводом овог датума у библиотеци је постављена изложба сликовница и књига за најмлађе, а ученици млађих разреда са својим наставницима групно су посетили библиотеку. Ово је био и одличан повод за упознавање ученика са библиотеком и свим могућностима које она пружа. У сарадњи са наставницима продуженог боравка организовано је дружење деце уз едукативне радионице. После краћег разговора о дечјим правима, обавезама и дужностима, ученици су попунили анкету о томе шта највише воле у школи и шта би они волели да је другачије. Након тога деца су у библиотеци играла друштвене игре (шах, „Не љути се човече“, „Уно, „Занимљиве географије“, итд).
 
Ученици су успешно сарађивали у предвиђеним активностима, посматрајући библиотеку из другог угла, као место где се учи, проналази пут до знања, али и место разоноде и забаве за њих.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search

?>