ПРОФ. ДР СВЕТИСЛАВ МАРКОВИЋ ЈЕ ПРИКУПИО, ОБРАДИО И ДОЗВОЛИО ДА БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ И ФОТОГРАФИЈЕ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈА (1975 - 2021) БУДУ ОБЈАВЉЕНИ НА САЈТУ НАШЕ ШКОЛЕ. ХВАЛА!

ЗВОНКО БОЈАНОВИЋ , школска 1975 / 1976. година

Рођен је 6. децембра 1961. у Ивањици, од оца Југослава и мајке Милене. Био је свестран и примеран ученик и истицао се на разним такмичењима. Као одличан ђак и примеран пионир, на отварању Земаљске сателитске станице уручио је цвеће Јованки Броз. Гимназију је завршио у Ивањици, а Електротехнички факултет у Београду, смер атомска физика. Запослио се у фирми „Иво Лола Рибар“ у Београду. Умро је 23. августа 1991. у Београду од последица повреда у саобраћајној несрећи. Иза себе је отавио супругу Снежану и сина Николу.

ВЕРА ГЛАВИНИЋ, школска 1976 / 1977. година
Рођена је 13. марта 1962. у Ивањици. Средњу школу, Правно-биротехничку, завршила у ОЦ „Венијамин Маринковић“ у Ивањици. Дипломирала на Правном факултету у Београду 1985. Радила у РО ШПИК Ивањица на пословима правног референта (1985–1988), потом у РО „Златиборка“ Ужице на пословима руководиоца Опште службе (1988–1998). Године 1998. изабрана за судију Општинског суда у Ужицу, где и данас ради. Удата, са супругом Сретеном има двоје деце, кћерку Милицу и сина Милоша.
ДУШАНКА СЕКУЛИЋ, школска 1977 / 1978. година
Средњу школу (усмерено образовање), смер лабораторијски техничар за физику, завршила у Ивањици. Дипломирала на Електротехничком факултету у Беогараду (1988). После завршеног факултета бавила се развојем софтвера за аутоматизовану производњу у индустрији, у Лола институту у Београду. Била је предавач на Вишој Електротехничкој школи у Београду, а бавила се и превођењем, уређивањем и издавањем књига из области популарне науке и педагогије. Један је од оснивача предшколске установе Монтесори типа, Школица Питагора у Београду. Магистрирала је на Империјал колеџу у Лондону, на одсеку за рачунаре (1992) и на Институту за образовање у Лондону, на одсеку за примену рачунара у образовању (2011). Из основног школовања издаваја своју учитељицу Наташу Шипетић, која јој је остала у најлепшем сећању, као ведра и увек насмејана особа. Волела је хор, фолклор, похађала музичку школу, а била је члан и многих секција за природне науке, као и за ликовно. Данас са породицом живи у Великој Британији.
ЈОРДАНКА МИЋИЋ, школска 1978 / 1979. година
Рођена је 12. јануара 1964. године у Будожељи. Први разред основне школе завршила је у Будожељи (1971/72), а остале у Ивањици (1979). Носилац је „Вукове дипломе“ и проглашена за најбољег ђака у својој генерацији. Завршила је геодезију у Београду. Шах је почела да игра у ивањичком „Јавору“, као дванаестогодишња ученица ОШ „Милинко Кушић“, а потом је играла у „Пожеги“, ужичком „Златибору“, београдском „Партизану“, неколико немачких клубова и нововарошком „Златару“. По дипломирању на геодетском одсеку Грађевинског факултета понуђено јој је да остане и ради као асистент, али истовремено је немачки шаховски савез позвао да игра за њихову репрезентацију. Одлуку да оде у Немачку донела је после студентских демонстрација у Београду (у марту 1991). Интернационални шаховски мајстор постала је 1990, а велемајстор 2000. године. Шампионка СФР Југославије била је 1990. У периоду од 1991. до 2009. године живела је у Немачкој и била члан олимпијске репрезентације Немачке. Учествовала је на четири шаховске Олимпијаде, наступајући једном за Југославију (1990, Нови Сад) и три пута за Немачку (1994, Москва, 1996, Јереван, и 2000, Блед). На Европском првенству играла је једном (2003) бранећи боје немачког тима. У Немачкој је променила више клубова, играјући у Бундеслиги од 1991. до 2010, освајајући немачко првенство 1993, 1994, 1998, 1999, 2001. и 2010. године. Учествовала је на четири клупска Европска шампионата. Непуне две деценије (од 1992. до 2000) рангирана је међу сто најбољих шахисткиња на свету. Каријеру инжењера геодезије започела је у Есену (1996). Између осталог, учествовала је на пројектовању и изградњи гасовода „Северни ток“. Ради у немачкој фирми imp GmbH у Дортмунду, а од 2010. је директор и сувласник предузећа „JIE engineering d.o.o.“ у Београду. Удата је, живи у Београду и Дортмунду.
ЉИЉАНА ЛАЗОВИЋ, школска 1979 / 1980. година
Рођена је у Ивањици 24. децембра 1965. Волела је математику (учествовала на многим такмичењима) и спорт, нарочито стони тенис. У Ивањици је завршила средњу школу, математичко-технички смер. Дипломирала је на Машинском факултету у Крагујевцу у септембру 1990. године, где данас живи и ради.
СПОМЕНКА РАДИВОЈЕВИЋ, школска 1980 / 1981. година
Рођена је 1. маја 1966. у Крагујевцу. Најраније детињство провела је у Лиси, где су јој родитељи, Олга и Миодраг, радили као учитељи. Почетком четвртог разреда, Споменка се са породицом сели у Буковицу. Основну школу завршила је у Ивањици (разредни старешина Антоније Настић). Учествовала је на бројним такмичењима и постизала изузетне резултате у разним областима. Средњу природно-техничку школу завршила је у Ивањици, техничар за биохемију и молекуларну биологију (нослилац Дипломе „Вук Караџић“). Потом, због склоности према техници, уписује Машински факултет у Крагујевцу који успешно завршава. Радила је у више фирми у Крагујевцу, где се посебно исказала у областима маркетинга, набавке, менаџмента и управљања. Поред рада у струци, веома је активна и у друштвеном животу Крагујевца. Тренутно је председник Месне заједнице „Центар града“. Хоби јој је читање књига, плес, планинарење, путовања. Удата је и мајка Алексе и Ирене. Школских другова, наставника и професора са љубављу се сећа, а Ивањицу носи у срцу и увек јој се радо враћа.
ДАНИЦА ЂУРАШЕВИЋ, школска 1981 / 1982. година
Рођена је 1. априла 1967. у Ивањици. Завршила је средњу математичко-техничку школу у Ужицу, смер програмер. Данас живи и ради у Ивањици. Удата је и мајка два сина.
БИЉАНА КАРАЛИЋ, школска 1982 / 1983. година
Рођена је 2. фебруара 1968. у Ивањици. По завршеној основној школи уписала је Гимназију у Ивањици, а затим и студије математике на Математичком факултету Универзитета у Београду, смер Рачунари и информатика. Данас живи и ради у Ивањици, као професор математике у Техничкој школи.
СВЕТЛАНА ЦИВРИЋ, школска 1983 / 1984. година
После завршеног основног образовања уписала је средњу школу „Венијамин Маринковић“ и матурирала на природно-техничком смеру. Уписала је хемију на Природно-математичком факултету у Београду. Убрзо је схватила да се налази на потпуно погрешном месту, будући да су предмет њене љубави и интересовања увек биле друштвене науке. Прешла је на Филолошки факултет Универзитета у Београду, где је дипломирала и стекла звање професора српског језика и књижевности. Не бави се својом струком већ приватним бизнисом. Више од двадесет година удата је за Владана, архитекту из Горњег Милановца, и свом презимену додала је његово – Вучићевић. Живи у Београду и има две ћерке, Бојану и Сару. За Основну школу „Милинко Кушић“ вежу је лепе успомене, између осталог и једно дечје другарство које је прерасло у кумство и дубоко пријатељство за  цео живот, као и велико поштовање и захвалност према свим својим учитељима, посебно према наставнику српског језика Миливоју Трнавцу.
ВЛАДИМИР БРАШАНАЦ, школска 1984 / 1985. година

У току основног школовања такмичио се из више предмета. После основне школе уписао је Гимназију у Ивањици, а упоредо завршио и четврти степен економско-комерцијалне струке у Техничкој школи. Уписао је Електротехнички факултет у Београду, а на трећој години упоредо почиње да студира енглески језик и књижевност. Сада ради као симултани преводилац у РТВ Б92 у Београду, као и за један институт у Лондону.

ДАНИЈЕЛА АНИЧИЋ, школска 1985 / 1986. година
Рођена је 1971. године у Ужицу. Основну школу и Гимназију завршила је у Ивањици. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду (1997). У пролеће 1998. године почиње да ради у Дому здравља у Ивањици. Специјализацију на педијатрији добија 2007, а сада ради у Дечијем диспанзеру Дома здравља у Ивањици. Мајка је двоје деце.
НЕДА МАРКОВИЋ, школска 1986 / 1987. година
Рођена је 1972. године у Краљеву, али се после годину дана са породицом преселила у Ивањицу, где је завршила основну школу. Имала је запажене резултате на такмичењима из математике, али волела је и цртање и била члан КУД-а из Ивањице. Потом је уписала Гимназију у Ивањици, али се преселила у Чачак (1988), где је наставила школовање. Уписала је Архитектонски факултет у Београду (1991), студије су текле нормално до 1994, када се удала и постала мајка. Желећи да заврши започето, вратила се студијама и дипломирала (2002). Већ је била запослена у породичној фирми са оцем, грађевинским инжењером, а од 2002. почиње да се бави пројектовањем сарађујући са београдским бироом „Да Архитектура“. Од 2005. поседује лиценцу одговорног пројектанта архитектонских пројеката, а од 2006. и лиценцу одговорног извођача радова објеката високоградње. Од 2013. ради у Јавном предузећу „Градац“ Чачак, у служби за грађевинско земљиште.
СВЕТЛАНА ДОВИЈАНИЋ, школска 1987 / 1988. година
Рођена је 4. јануара 1974. у Ивањици. Била је свестрана и заинтересована за разне области, од хемије, математике, руског и енглеског језика, до фолклора и хора. Несебичним залагањем наставника, као и разредног старешине Зорице Богићевић, постигла је добре резултате на такмичењима из разних области. У Ивањици је завршила средњу школу „Венијамин Маринковић“, природно-математички смер. Дипломирала је на Фармацеутском факултету у Београду (1998). Приправничи стаж обавила у Апотекарској установи Панчево. Од 1999. ради у приватној апотеци „Прима 1“ у болници „Свети Сава“, где постаје управник апотеке (2002), а 2005. године прелази на место директора набавке. Временом постаје директор апотекарске установе „Прима“. Живи и ради у Београду.
НЕБОЈША ПОПОВИЋ, школска 1988 / 1989. година
Рођен је 1974. године у Ивањици. Током школовања ишао је на многа такмичења из математике, физике и рачунарства и информатике, где је на првом Републичком такмичењу (1988) освојио пето место. Таленат за техничке и природне науке наследио од мајке која је била професор физике и оснивач ивањичке Гимназије и оца економисте. Природно-математичку средњу школу „Венијамин Маринковић“ завршио је са свим петицама. Потом уписује Технички факултет у Чачку, а после прве године студије наставља на Електротехничком факултету у Београду на смеру Рачунарска техника и информатика. Ради као инжењер рачунарства и информационих технологија. Током професионалне каријере радио је у неколико страних компанија, а данас је запослен као ICT у ATOSsolutions and services компанији. Живи у Београду и срећно је ожењен.
БОЈАН ДАМЉАНОВИЋ, школска 1989 / 1990. година
Рођен је у Ивањици 1975. године. За време школовања похађао је секције из математике, физике, саобраћаја и шаха и учествовао на многобројним такмичењима, а највећи резултат постигао је освајањем првог места на Републичком такмичењу из математике, а како сам каже, велике заслуге за овај успех има наставник Љубиша Богдановић. Завршио је Гимназију у Ивањици, а затим и Електротехнички факултет у Београду, смер Рачунарска техника и информатика. После студија започиње рад као систем инжењер, да би 2010. године основао приватну фирму која се бави рачунарима и информационим технологијама.
ЈЕЛЕНА ЋУРЧИЋ, школска 1990 / 1991. година
Рођена је 18. маја 1976. у Ивањици. Гимназију је завршила у Ивањици, а дипломирала на Филолошком факултету у Београду (2002), на одсеку енглески језик и књижевност. Од 2002. живи и ради у Лондону бавећи се књижевним радом, превођењем и драмском уметношћу. Објавила је књигу Serbian fairy tales – српске народне бајке које је прикупио Вук Стефановић Караџић, а она превела на енглески језик (2013).
РАСТКО ВАСОВИЋ, школска 1991 / 1992. година
Рођен је у Ивањици 8. априла 1977. двадесет минута пре брата Предрага (отац Петар и мајка Љубица, има и брата Момчила). Одрастао је у Јаворској улици. Успешно се такмичио из математике, поделивши IV место на републичком такмичењу. За учитеља Милојка Златића и разредног старешину Зорицу Богићевић вежу га најлепше успомене. Завршио Ивањичку гимназију. Свирао гитару у бенду „Liverpool“. Студирао архитектуру у Београду, до одласка у САД. Током студија, интезивно тренирао бриџ и такмичио се у „Београдском бриџ клубу“. Био је члан студентске бриџ репрезентације. Од маја 2003. живи и ради у САД. Најпре у Сендаски, Охајо, потом у Чикагу, Илиноис. Власник је компаније „RAIN DOGS TRUCKING, Inc.“ Пасионирано игра голф. Живот дели са Jennifer Quinn. Ускоро ће стећи америчко држављанство. Српског се не одриче.
ЈАСМИНА ЧАКАРЕВИЋ, школска 1992 / 1993. година
Рођена је 11. јануара 1979. у Ужицу. Гимназију у Ивањици завршила је као носилац Вукове дипломе. Дипломирала је на Архитектонском факултету у Београду (2003). Сада са породицом живи и ради у Београду као успешан архитекта.
ТАЊА ТОМИЋЕВИЋ, школска 1993 / 1994. година
У нижим разредима учио је Видоје Ђокић, а у вишим разредни старешина била јој је Мушарефа Арнаут. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, смер енглески језик и књиженост (2003). На пола магистарских студија на истом факултету одлази из земље у Швајцарску, где завршава мастер студије – Банкарство и финансије (2012). Живи и ради у Швајцарској, у банци Credit Suisse као водећи project management officer (PMO Lead). Такође, радила је и у финансијама као консултант за банкарство Deloitte.
МАРИЈА БРАТУЉЕВИЋ, школска 1994 / 1995. година
Рођена је 26. децембра 1980. у Ивањици. После ивањичке Гимназије дипломирала је на Фармацеутском факултету у Београду, а затим завршила и специјалистичке студије на тему токсиколошка процена ризика. Живи и ради у Суботици као шеф државне апотеке. Удата је и има двоје деце, Теодору (8) и Страхињу (3).
ЈОВАНА МИЛОСАВЉЕВИЋ, школска 1995 / 1996. година
Рођена је 15. априла 1981. Учио је Милојко Златић, који додатно вежбао математику са њом. На првом Окружном такмичењу из математике у IV разреду осваја прво место са 100 поена и од тада се успеси нижу. Од V до VIII разреда разредни старешина била joj је Мира Јоцић Вуловић. Била је учесник на Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу и освојила IV место, а такође имала је запажених резултата на надметањима из математике и физике (бронзана медаља из физике у VII разреду на такмичењу републичког ранга „Наука младима“). Током VII и VIII разреда полазник је Летње школе у Петници. Завршила је Гимназију у Ивањици, поневши Диплому „Вук Караџић“, а затим и Фармацеутски факултет у Београду (2006). Од 2006. до 2009. радила у Фабрици лекова, а 2009. запослила се у државну апотеку у Ивањици, где и сада ради. Као мајка два дечака води миран породични живот, настављајући да се бави едукацијама и самоусавршавањем.
ВЛАДИСЛАВ ЈЕВРЕМОВИЋ, школска 1996 / 1997. година
Завршио Гимназију у Ивањици и Математички факултет у Београду. Током студија се интезивно бавио упознавањем актуелних информационих технологија, превасходо 3D алгоритама. Посао најпре налази у сфери Web дизајна. Убрзо прелази на одржавање VoIP софвера за компанију Cisco. Због тенденција на тржишту преоријентисао се на област мобилних уређаја, где у почетку ради у Java Mobile и Windows Phone окружењима. Касније се значајније ангажује на Apple iOS и Mac OSX платформама, где успешно развија напредне алгоритме за управљање корисничким интерфејсом, као и 3D визуелизацију. Имао је прилику да ради на GPS, видео и сензорским алгоритмима за Fitness дивизију компаније TomTom. Сарађује са америчким клијентима, радећи на иновативним медицинским решењима.
МАЈА В. ТОШОВИЋ, школска 1997 / 1998. година
Рођена је 16. маја 1984. у Ужицу. Основну школу „Милинко Кушић“ и Гимназију завршила је у Ивањици. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, смер енглески језик и књижевност (2009). Од 2009. ради на месту професора енглеског језика у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици.
ИВО МИХАИЛОВИЋ, школска 1998 / 1999. година
Рођен је 16. маја 1984. године у Ужицу. Основну школу и Гимназију завршио је у Ивањици. Дипломираo је на Електротехничком факултету у Београду.
РАДИСАВ ЋОЈБАШИЋ, школска 1999 / 2000. година

Рођен је 2. маја 1985. године у Пожеги. Основну школу (2000) и гимназију (2004) завршио је у Ивањици и у обе школе је био носилац Дипломе ''Вук Караџић''. Дипломирао на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за електронику, 2008. године. Мастер студије је завршио на Федералној политехници у Лозани, Швајцарска, 2010. године, где је одбранио и докторску дисертацију под називом ''Дизајн дигиталних система на чипу за рад на високим темепратурама'' 2014. године. Радио је у Швајцарском центру за електронику и микроелектронику у Нојшателу као дизајнер дигиталних система (2009-2010), затим је био асистент на Федералној политехници у Лозани у периоду од 2010. године до 2014. године, а потом сениор инжењер у ''Samsung Electronics'' у Сеулу, Јужна Кореја (2014-2016). Тренутно ради као сениор инжењер у ''Exablaze'' у Сиднеју, Аустралија од 2016. године. Објавио је неколико стручних и научних радова. Ожењен је.

ВЛАДИМИР ЈОКОВИЋ, школска 2000 / 2001. година
Рођен је 4. априла 1986. у Смедеревској Паланци. Са непуних годину дана, са родитељима долази у Ивањицу. По завршеној Гимназији у Ивањици, школовање наставља на Електротехничком факултету у Београду, где завршава основне и мастер студије на смеру за енергетику. Сада похађа мастер студије на Економском факултету у Београду. Од 2012. запослен је у ЈП „Електропривреда Србије“ – Дирекција за дистрибуцију електричне енергије. Секретар је Техничког савета електродистрибуција Србије, члан бројних стручних радних група, као и радне групе за сигурност снабдевања електричном енергијом оператора дистрибутивног система Југоисточне Европе. Увек се радо сећа своје основне школе која му је подарила не само знање, већ и безбрижно проведено детињство.
ДРАГАНА ПАНДУРЕВИЋ, школска 2001 / 2002. година
Из ОШ „Милинко Кушић“ понела је једну много важнију ствар од успеха на папиру, која данас не може да се научи у свакој школи – навику и жељу да стално ради на себи и стреми вишем. То јој је највише помогло да и Гимназију у Ивањици заврши као најбољи ученик генерације (2006), као и Општу књижевност на Филолошком факултету у Београду. Здрава атмосфера и одлични наставници – то је оно по чему памти своју школу и по чему је данас често помиње. Пошто је три године била новинар „Блица“, тренутно ради као креативни уредник у дневном листу и на интернет порталу „24 сата“.
ДАНИЛО КОМАТИНА, школска 2002 / 2003. година
Рођен је 6. марта 1989. у Ужицу. У нижим разредима учила га је Зорица Настић, а у вишим разредима разредни старешина био му је Мирољуб Балшић. У току школовања учествовао је на великом броју такмичења и освојио мноштво награда. Био је и члан хорске секције. Завршио је Гимназију у Ивањици, а затим основне и мастер студије на Електротехничком факултету у Београду. Тренутно похађа мастер студије на Економском факултету у Београду.
МОМЧИЛО ВАСИЛИЈЕВИЋ, школска 2003 / 2004. година

Још од основне школе интересовао се за природне науке. Добитник је бројних награда на такмичењима из математике и физике током школовања. Уписао је Математичку гимназију, а после тога Електротехнички факултет у Београду, где је дипломирао на одсеку за рачунарску технику и информатику. Био је полазник у истраживачкој станици Петница, где се касније вратио као предавач у оквиру летње школе машинског учења. Ради као софтверски инжењер запослен у Мајкрософтовом развојном центру у Србији, где се бави машинским учењем и компјутерском визијом. Тренутно ради на развоју софтвера за аутоматско препознавање текста са слике.

НЕМАЊА ЈОВАНЧИЋ, школска 2004 / 2005. година

Рођен је 10. децембра 1990. у Ивањици. Најпре је учио у издвојеном одељењу школе у Буковици, а затим у матичној школи и остварио запажене резултате на такмичењима из српског језика и математике. Завршио је Гимназију у Ивањици, а потом стекао звање мастер филолог (англиста) на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, на студијском програму енглески језик и књижевност.

МИЛИЦА БОРОВИЋ, школска 2005 / 2006. година
Рођена је 11. фебруара 1991. у Ивањици. Гимназију је завршила у Ивањици као најбољи ђак генерације и носилац Дипломе Вук Караџић. Дипломирала је на Архитектонском факултету у Београду (2015) са просечном оценом 9,78. Током мастер студија била је ангажована као студент демонстратор, а по дипломирању сарађивала у настави на мастер студијама на Департману за архитектуру матичног факултета. Током студија радила је као практикант у бироима re: a.c.t. и РАСТЕР у Београду и Azri Architects у Маскату. Учествовала је у изради конкурсних решења у студентским и академским тимовима. Добитник је неколико награда на конкурсима од којих је најзначајнији студентски конкурс за идејно архитектонско решење ентеријера медијатеке Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, који је убрзо и изведен. Излагала је студентске и конкурсне пројекте на многим изложбама где се издвајају Belgrade Design Week (2014), Салон архитектуре (2015) и РИБА изложба дипломских радова. Тренутно ради као део online интернационалног тима КОСМОС архитекти са седиштем у Москви.
ДАНИЛО НИКОЛИЋ, школска 2006 / 2007. година
Рођен је 14. маја 1992. у Ивањици. Током школовања такмичио се из математике, физике, хемије, српског језика, историје и ТИО-а, а најзапаженији резултат остварио је у осмом разреду када је освојио III место на Републичком такмичењу из физике и II место из хемије. И у ивањичкој Гимназији био је најбољи ученик генерације (2011). Дипломирао је на Физичком факултету у Београду (2015) са просечном оценом 9,97. Наставио је са мастер студијама на истом факултету, где се касније запослио. За основну школу га везују најлепше успомене, као и велика захвалност сјајним наставницима који су у великој мери утицали на његово даље школовање.
СТЕФАН МОЈСИЛОВИЋ и ФИЛИП ЈЕКИЋ, школска 2007 / 2008. година

Филип Д. Јекић: Рођен је 24. фебруара 1993. у Ивањици. Вуковац и у основној и средњој школи. Завршио је Гимназију у Ивањици као најбољи ђак генерације. Воли да програмира, игра стони тенис, компонује и вежба математику. Математички факултет у Београду, смер теоријска математика и примене, завршио је са свим десеткама. У првој години студија освојио је сребрну медаљу на Међународној студентској олимпијади одржаној 2013. у Атини, у категорији студената I и II године факултета.


Стефан Б. Мојсиловић: Рођен је у Ивањици 9. јануара 1993. Гимназију је завршио у Ивањици, а Електротехнички факултет у Београду (2016). Студент је мастер студија на Aalto University School of Science – Finland – Masters Programms on Computer Communication and Infоrmation Sciences – Machine Learning and Data Mining.

НИКОЛИЈА РАДОЈИЧИЋ, школска 2008 / 2009. година