О ЗНАЧАЈУ ВИТАМИНА Ц У ОКВИРУ ДАНА ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Време и место реализације: 18. октобар 2024. године, кабинет хемије

Учесници: ученици 8. разреда (4 представника сваког одељења)

Организатор: ОЦОКОЉИЋ Мирјана, наставник хемије

Циљ активности: Подизања свести о значају витамина Це и потреби за његовим редовним уношењем кроз исхрану.

Обележавању Дана здраве хране, придружили су се хемичари, посветивши 1 час једном од највише описаном и испитаном витамину, витамину Це.

О хемијском називу, открићу, значају и намирницама које садрже витамин Це, испричале су ученице ЛУКОВИЋ Дуња и ШУЛУБУРИЋ Вања.

Предавању и експерименталном раду, у којем су ученици одређивали у којем воћу има највише витамина Це, присуствовало је по 4 ученика из сваког одељења 8. разреда.