Време и место реализације: 18. октобар 2024. године, кабинет хемије
Учесници: ученици 8. разреда (4 представника сваког одељења)
Организатор: ОЦОКОЉИЋ Мирјана, наставник хемије
Циљ активности: Подизања свести о значају витамина Це и потреби за његовим редовним уношењем кроз исхрану.
Обележавању Дана здраве хране, придружили су се хемичари, посветивши 1 час једном од највише описаном и испитаном витамину, витамину Це.
О хемијском називу, открићу, значају и намирницама које садрже витамин Це, испричале су ученице ЛУКОВИЋ Дуња и ШУЛУБУРИЋ Вања.
Предавању и експерименталном раду, у којем су ученици одређивали у којем воћу има највише витамина Це, присуствовало је по 4 ученика из сваког одељења 8. разреда.





















